5. Dani dječjeg filma – Pulica u kaputu u Kinu Valli od 5. do 8. ožujka

Dani dječjeg filma, popularna Pulica u kaputu, u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival, održat će se od 5. do 8. ožujka u kinu Valli. Četverodnevni program sastavljen je od suvremenih animiranih i obiteljskih pustolovina te bezvremenskih klasika europske i svjetske produkcije. 5. Dani dječjeg filma započinju 5. ožujka te će se prikazati ukupno deset filmova; po dva u četvrtak i petak u 17 i 18.30 a vikendom u 11, 17 i 19. Filmovi koji će se prikazati s podnaslovima i biti popraćeni čitanjem su „Medo Bamzi i Gromomed“, „Petar Pan“, „Cirkelina“, „Koko i divlji nosorog“, „Eia i Sove te Jakov“, „Mimi i brbljavi psi“ dok će „Bori“, „Praznici u divljini“, „Rocca mijenja svijet“ i „Čarobnjak iz Oza“ imati podnaslove, a film „Naprijed“ je sinkroniziran. Od kultnih klasika prikazat će se „Petar Pan“ (r. C. Geronimi, W. Jackson i H. Luske) iz 1953., i restaurirana verzija u 4K rezoluciji „Čarobnjaka iz Oza“ (r. V. Fleming) iz 1939. godine. Čak je pet hrvatskih premijera a Pixarov film „Naprijed“ započinje s kino prikazivanjem upravo 5. ožujka na dan otvorenja programa.

Za predškolske i školske ustanove omogućene su posebne projekcije sa po dva jutarnja terminima u četvrtak 5. i petak 6. ožujka u 8.30 i 10.30, a najave se vrše putem e-pošte fus@kinovalli.net ili telefonski na 099 493 8354.

Program Pulice u kaputu realizira se uz potporu HAVC-a, Grada Pule i Europa Cinemas a namijenjen je dječjem uzrastu s ciljem promoviranja vrhunskih filmova koji nisu promotivno eksponirani, no koji imaju obrazovnu i društvenu važnost. Time se nastoje razviti afiniteti najmlađe publike prema manje marketinški izloženim naslovima.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a ulaznice se mogu preuzeti već od danas na blagajni Kina Valli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum