AIR – ARTIST IN RESIDENCE – 2019 (Mađarska / Hrvatska / Šri Lanka) u Beču

Na skupnoj izložbi AIR 2019 koja će biti otvorena u utorak, 25. veljače s početkom u 19 sati u Galeriji Krinzinger (Krinzinger Projekte) u Beču, sudjeluju umjetnici s 4. umjetničke rezidencije “Kuberton” održane u razdoblju od svibnja do srpnja 2019.: Iva Horvat (Pula), Petra Pletikos (Pula) i Dominik Vuković (Zagreb).

Ostali sudionici AIR 2019 s rezidencija u Mađarskoj i Šri Lanci su: Thean Chie Chan, Melanie Ebenhoch, Claudia Larcher, Imre Nagy, Werner Reiterer, Wojciech Ireneusz Sobczyk i Gergő Szinyova.

Radovi Ive Horvat, Petre Pletikos i Dominika Vukovića nastali na 4. umjetničkoj rezidenciji u Kubertonu, bili su izloženi u Galeriji Rigo (23. 8. – 12. 9. 2019.), a rezidencija se održala u okviru galerijskog programa Muzeja Lapidarium i Galerije Krinzinger iz Beča.

Umjetnička rezidencija “Kuberton” prva je u Istri koja je započela s praksom umjetničkih rezidencija suvremenih umjetnika mlađe i srednje generacije s ciljem razmjene te suradnje s međunarodnim galerijsko-muzejskim ustanovama i programima po načelu reciprociteta. Takav vid umjetničke i kulturne razmjene vidimo kao jedan od najboljih načina kulturne suradnje, kontekstualizacije umjetničke produkcije kako u lokalnom, regionalnom tako i nacionalnom okruženju. “AiR Kuberton” je ujedno referentna točka za promociju hrvatskih i austrijskih umjetnika te njihovog ulaska na globalno umjetničko tržište.

Program je ostvaren sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije i Grada Novigrada.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum