Art Panoptikum XVIII u Gradskoj radionici

Serija predavanja Art Panoptikum s pregledom događanja iz svijeta vizualnih umjetnosti nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici u subotu, 15. veljače u 19 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Povodom izložbe u Kunstforumu u Beču, u prvoj temi predstavlja se Cindy Sherman kao jedna od najznačajnijih svjetskih umjetnica, najpoznatija po konceptualnim portretima u kojima propituje ulogu žena u društvu. U drugoj temi govori se o Davidu Hockneyu, jednim od najutjecajnijih britanskih umjetnika, koji ima izložbu pod nazivom Works from the Tate Collection u Bucerius Kunst Forum u Hamburgu. U trećoj temi bit će riječ o Marie Karlberg, umjetnici mlađe generacije kojoj je u Tramps galeriji u New Yorku postavljena izložba pod nazivom Illusion and Reality.

Sljedeća tema posvećena je izložbi skulptura američkog umjetnika Barry X Balla poznatog po korištenju digitalne tehnologije pri reimaginaciji povijesnih umjetničkih djela, a koja je priređena u Nasher Sculpture centru u Dallasu. Nadalje, povodom izložbe u Zwirner galeriji u Londonu predstavit će se Ruth Aiko Asawa, utjecajna američka umjetnica i predana aktivistkinja najpoznatija po svom opusu visećih žičanih skulptura. Iza toga predstavlja se veliki talijanski umjetnik Emilio Prini, jedan od najzanimljivih predstavnika pokreta Arte Povera, a povodom nedavno završene izložbe u Fondazione Merz u Torinu. O indijskoj umjetnici Shambhavi Singh kojoj su otvorene izložbe u dvije galerije u New Delhiju govorit će se u sljedećoj temi, a potom slijedi priča o jednom od istaknutijih umjetnika street arta poznatim pod imenom Roa koji dolazi iz Ghenta u Belgiji.

Predavanje završava predstavljanjem rezidencijalnog programa Rabbit Island koji umjetnicima pruža vrijeme i prostor za istraživanje kreativnih praksi u prirodnom okruženju na nenastanjenom šumovitom otoku koji se nalazi na području sjevernoameričkih Velikih jezera.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Programe Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum