Ciklus predavanja „Petkom u sedam“ i ove godine u Višnjanu

Astronomsko društvo Višnjan objavilo je ovogodišnji program ciklusa predavanja “Petkom u sedam” namijenjenim lokalnom građanstvu i široj publici koja žudi za novim vidicima i saznanjima iz svijeta prirodnih i društvenih znanosti.

Ciklus predavanja otvorit će Korado Korlević u petak 28. veljače s predavanjem na temu „Ekstrasolarni planeti“. Nakon toga, dana 6. ožujka dolazi Marko Modrić iz Javne ustanove Priroda u Primorsko-goranskoj županiji, a koji će ispričati „Priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima“. Treće predavanje vodit će Helga Može na temu „Camino Primitivo mojim koracima“, a održat će se 13. ožujka. Biolog Zrinka Mesić će 20. ožujka govoriti o „Istraživanju  i nadzoru vegetacije iz svemirske orbite“. Zadnje predavanje ove godine održat će meteorolog Zoran Vakula dana 27. ožujka s temom „O vremenskoj prognozi i još koječemu…“.

Ove godine se predavanja vraćaju svojoj izvornoj lokaciji, a to je stara općinska vijećnica, 1. kat na adresi Istarska 5 u Višnjanu. Sva predavanja započinju u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Vjerujemo kako će raznolikost tema zadovoljiti različite interese publike, potaknuti na razmišljanje i/ili pružiti nova iskustva i saznanja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum