Deset projekata i izvođača iz Pule i Istre nominiranih za nagradu Ambasador elektroničke glazbe

Publika do 29. veljače ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj. Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana.

Za četvrtu nagradu Ambasador, 65 članova struke nominiralo je 175 projekata i izvođača iz čitave Hrvatske, a među nominiranima je 10 projekata i umjetnika iz Istre: U kategoriji open air festivala godine nominirana su tri festivala; Sea Star Festival, Dimensions Festival i Outlook Festival. Dimensions Arena: Jeff Mills & Tony Allen Live – koji se održao u pulskoj Areni nominiran je za party godine, za najbolju novu klupsku večer nominiran je Powertape koji se održava u Kotaču, a za klubsku večer i kolektiv godine nominiran je pulski Balance, Filip Motovunski je ponovno nominiran kao najbolji bass DJ, a za najboljeg tech-house DJ-a i remiks godine nominiran je Andrea Ljekaj. Udruge Labin Art Express XXI i Edusplash/Seasplash nominirane su za nagradu udruzi za razvoj i promicanje scene.

Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. veljače, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

Svečana dodjela nagrade Ambasador Elektroničke glazbe za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba, u Pogonu kulture u Rijeci, 19. ožujka u sklopu „Mjeseca glazbe“ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum