Glazbene radionice zbora Praksa

Zbor Praksa poziva sve zainteresirane  na sudjelovanje na jednodnevne glazbene radionice koje će se održati subotama u sljedećim terminima :

15.02. – Partizanske pjesme

07.03. – Talijanske radničke pjesme

28.03. – Španjolske revolucionarne pjesme

18.04. – Francuske radničke pjesme

09.05. – Antifašističke pjesme na engleskom jeziku

06.06. – Pjesme otpora i slobode na različitim dijalektima

Sve radionice održati će se u prostorijama zadruge Praksa u Puli, od 14 do 18 sati.

Radionice uključuju tehnički dio, posvećen vježbama disanja i glasa. Nakon toga slijedi analiza pjesama, povijesni i društveni kontekst u kojem su nastale te učenje pjesama u dva glasa.

Pjesme će se učiti po sluhu, bez nota, a glazbeno iskustvo nije potrebno. Radionica funkcionira na principu donacija, a preporučena donacija za sudjelovanje je 50 kn.

Radionice će voditi Edna Jurcan, voditeljica zbora Praksa. Edna vodi zbor od samog osnutka, 2014.godine, te je uz veliki broj nastupa sa zborom Praksa, vodila i radionice antifašističkih pjesama u Toulouseu, Malmöu i Beču. Urednica je prvog nosača zvuka zbora Praksa, te surađuje sa domaćim i stranim zborovima i glazbenicima.

Zbor Praksa njeguje antifašističke vrijednosti kroz pjesme koje ističu društvene razlike današnjeg društva, klasnu solidarnost te nadilaženje nacionalnih barijera. Takve su pjesme stoljećima služile osnaživanju obespravljenih i davale poticaj za pravedniji život. Od osnutka zbora, u ožujku 2014. godine, broje preko osamdeset nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Italiji, Austriji, Francuskoj i Švedskoj.

Prijave šaljite na zborpraksa@gmail.com ili se javite na Facebook stranici: https://www.facebook.com/zborpraksa/

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum