Izložba „Fotografije iz budućnosti“ u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Otvorenje zajedničke izložbe fotografija Marka Krnjajića i Alekseja Orela naziva “Fotografije iz budućnosti 22.02.2022.” bit će održano u subotu, 22. veljače u 21 sat u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

„Dva pulska fotografa predstavit će se sa 12 crno-bijelih fotografija koje su nastale prije točno godinu dana. Izložba problematizira pojam masovnog turizma i posebno utjecaj na život lokalne zajednice. Turistički djelatnici naglašavaju kako se turizmom stvara na stotine radnih mjesta i tek rijetko se kaže kako su to loše plaćena radna mjesta jedva kvalificiranih osoba čiji posao i traje samo za vrijeme sezone. Kakva ponuda ostaje onda van sezone za lokalno stanovništvo? Orijentiranje na brzu zaradu bez promišljanja na duge staze često dovodi do ugrožavanja načina života lokalne zajednice jer se život stanovništva podređuje potrebama stranih gostiju. Ova izložba ne nudi rješenja, ali se autori nadaju da će potaknuti dijalog koji će otvoriti sva pitanja i probleme nastale zbog masovnog turizma“, piše u opisu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum