Izložba „I nakon života, život“ u Gradskoj galeriji Labin

Skupna izložba pokojnih labinskih umjetnika naziva “I nakon života, život” bit će otvorena u petak, 28. veljače u 18 sati u Gradskoj galeriji Labin, a u sklopu obilježavanja Dana labinske republike. Na izložbi će biti izložena djela: Quintina Bassanija, Mate Čvrljka, Josipa Diminića, Krešimira Farkaša, Beti Kranjčević, Jasne Maretić Diminić, Orlanda Mohorovića, Renata Percana i Sanje Švrljuge Milić.

“Izložba labinskih umjetnika posvećena Danu labinske republike predstavlja devetoro snažnih likovnih osobnosti koje su u jednom dijelu svoga života dijelile isti prostor i isto vrijeme, proživljavale nedaće i sudbinu rudarskog života grada koji je dugo bio na margini likovnih zbivanja, ali koji je izrastao u jedno od najznačajnijih središta likovnoga stvaranja u Hrvatskoj. Oko ovih umjetnika odvijale su se sve značajnije likovne manifestacije u Labinu i Istri, bili su moćni stupovi autentičnih poetika i predvodnici novih likovnih kretanja. Svi su u sebi nosili umjetnički duh oblikovan rudarskom prošlošću koji se, makar u segmentima i modifikacijama, protegnuo u njihova djela. Tema ovoga predgovora nisu njihove konačnosti i odlasci, već neprolazne vrijednosti njihove umjetnosti, kako su ostvarili sebe kroz umjetnost, na koje su nam načine dali najdublji i najosobniji dio sebe”, piše Branka Arh u predgovoru kataloga izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum