Koncert Tamara Obrovac TransAdriatic quarteta za valentinovo u Istarskom narodnom kazalištu

Koncert Tamara Obrovac TransAdriatic quarteta i promocija albuma „TransAdriaticum“ bit će održani u petak, 14. veljače s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Tamara nam ove godine predstavlja novi album “TransAdriaticum” koji je izašao u lipnju 2019. godine za austrijsku izdavačku kuću Alessa Records. “TransAdraticum” je Tamarin dvanaesti autorski album i njeno četvrto inozemno izdanje, u kojem uz sjajne glazbenike njenog novog TransAdriatic quarteta istražuje nešto drugačiju glazbenu estetiku, više intimističkog prizvuka.

Album je snimljen početkom veljače 2019. u tonskom studiju Muzičke akademije u Zagrebu i sadrži Tamarine skladbe pisane upravo za kvartet vrhunskih glazbenika iz dvije susjedne zemlje, Hrvatske i Italije. Uz Tamaru i njenog dugogodišnjeg suradnika, izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, u ovoj glazbenoj formaciji nastupaju dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist Salvatore Maiore.

Novi glazbeni materijal premijerno je predstavljen 2017. godine upravo pulskoj publici, kad je i započela suradnja glazbenika iz TransAdriatic quarteta. Ansambl je od tada održao niz internacionalnih koncerata, skladbe su dobile finalnu formu, a album i koncerti sjajne kritike.

“Uvijek su mi posebno dragi koncerti pred mojom domaćom publikom, a ove godine sam posebno sretna zbog fantastičnog novog Steinway klavira na kakvom je i sniman album, čiji zvuk će uz filigranski način sviranja Stefana Battaglie cijeloj izvedbi i mojoj glazbi donijeti jednu sasvim novu dimenziju”, kaže Obrovac.

Priredio B. V.a

Leave a Reply


5 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum