PREDAVANJE “Komunikacija i odijevanje kroz tradiciju u Istri” Ivone Orlić u Bujama

Predavanjem etnologinje i antropologinje Ivone Orlić naziva “Komunikacija i odijevanje kroz tradiciju u Istri” u četvrtak, 27. veljače u 18.30 sati u Vijećnici POU-a Buje kreće projekt TRADEinACTION.

Projektom TRADEinACTION kroz poticanje međugeneracijske i međusektorske suradnje putem ciklusa radionica za mlade i predavanja za građane, prenosit će se očuvanje tradicije vezenja i reinterpretacija iste u svrhu promocije grada i lokalne kulturne baštine na novi i atraktivan način.

Snimanjem dokumentarnog promo videa cijelog projekta, osigurat će se da projekt i rezultati budu trajno zabilježeni i time doprinijeti cilju očuvanja tradicije jer ako se tradicija ne reinterpretira, osuđena je na zaborav.

Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum