Predstavljanje didaktičke igre „Sastavi kaštel Rota iz Momjana“

Pučko otvoreno učilište Buje je, zahvaljujući sufinanciranju Regije Veneto i Grada Buja, izdalo svoju prvu didaktičku igračku za djecu „Sastavi kaštel Rota iz Momjana: didaktička igračka za buduće odrasle i nekadašnju djecu“. Partneri projekta koji će biti predstavljen u petak, 21. veljače u 19 sati u prostorijama Zajednice Talijana u Momjanu su Talijanska osnovna škola “Edmondo De Amicis” Buje i Talijanski dječji vrtić “Mrvica”, Buje.

„Sastavi Kaštel Rota iz Momjana – didaktička igračka utemeljena na povijesnim materijalima i najnovijim istraživanjima omogućit će ti da samostalno i u cijelosti sastaviš dvorac. Kulturno nasljeđe ne obuhvaća samo činjenično znanje, ono može biti spoznajna i zabavna podrška, idealno za istraživanje i upoznavanje zavičaja. Današnja su djeca sutrašnji odrasli, stoga smo ih obvezni senzibilizirati za važnost očuvanja naše zajedničke kulturne baštine“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum