Predstavljanje grafičke novele „Sinergija“ u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Grafička novela „Sinergija“ bit će predstavljena u subotu, 15. veljače u 19 sati u Dnevnom boravku DC-a Rojc. Novela je produkt radionica SURLA i ComicArt koje su realizirane u sklopu projekta GRAD(imo) ROJC.

SURLA je glazbena rezidencija radne sobe Pionir u kojoj su sudjelovali Franci Blašković, Luka Žužić i rezidenti Pionira – Edi Cukerić, Alen Rosanda i Branko Crnogorčić u kojoj je u mjesecu srpnju 2019. nastao 87. album Gori Ussi Winnetou pod nazivom “Made in England”.

Autor tekstova je Branko Lučić tkzv. Kobra Brajderica, a inspiraciju za tekstove pronašao je u novinarskom istraživanju Maria Benčića o bazenima u Istri. Autor glazbe je Franci Blašković, dok jednu skladbu potpisuje Arinka Šegando.

Drugi dio „Sinergije“ čine stripovi koje su tijekom mjeseca listopada, slušajući 87. album Gori Ussi Winnetou stvarali: Iva Gašparić, Iva Horvat, Petra Pletikos, Denis Sardoz, Ivana Vojnić Vratarić i Marko Vojnić.

Na predstavljanju će sudjelovati autori dok će posjetitelji moći preuzeti svoj primjerak „Sinergije“.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum