Predstavljanje knjige “Kako je na tvom dijelu neba?” članova kazališta Dr. Inat u galeriji Cvajner

Predstavljanje knjige “Kako je na tvom dijelu neba?” članova kazališta Dr. Inat bit će održano u srijedu, 26. veljače u 20 sati u pulskoj galeriji Cvajner. Promotori su Branko Sušac i Snježana Akrap Sušac, u programu će sudjelovati članovi kazališta Dr. Inat, a glazbeni gost je Maer.

„„Kako je na tvom dijelu neba?“ je knjiga koja objedinjuje tekstove, fotografije i crteže čiji su autori sadašnji i nekadašnji članovi Kazališta Dr. Inat te osobe uključene za njegov nastanak i djelovanje. Dakle, autori su osobe koje su u jednom razdoblju svog života prošli kroz INAT-ovu glumačku školu i sudjelovali u predstavama, ali njihovi talenti kriju se i u drugim područjima. Premda uočavamo da neki radovi imaju sličnosti, zbirku ipak nismo razvrstali po temama. Tekstovi su poredani prema kriteriju jesu li njihovi autori stariji ili mlađi članovi INAT-a. Likovni su radovi, s druge strane, ubačeni između tekstova da bi povremeno obogatili cjelinu. No, nemaju tematske veze s tim tekstovima, već je njihova estetika diktirala na kojem će se mjestu naći. Ova zbirka vrijedna je uspomena INAT-ovcima, ali i onima koji vole kazalište ili na bilo koji način promišljaju o stvarnosti želeći zadržati u njoj sve što je lijepo, a promijeniti ono manje lijepo“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum