Projekcija kratkih i amimiranih filmova u Bujama

Od 14. do 16. veljače u Bujama su se održale dvije besplatne filmske radionice namijenjene djeci i mladima: intenzivna radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma za srednjoškolce te radionica animiranog filma za osnovnoškolce u organizaciji Pulske filmske tvornice i Pučkog otvorenog učilišta Buje pod pokroviteljstvom Zaklade Kultura nova, Istarske Županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Snimljene video uratke će sami autori s mentorima iz Pulske Filmske tvornice svečano prikazati u ponedjeljak, 24. veljače u 18 sati u kino dvorani POU-a Buje.

Na radionici kratkometražnog filma Production In sudjelovalo je 10-ak učenika iz hrvatske srednje škole Vladimir Gortan i talijanske srednje škole Leonardo da Vinci dok su na radionicama animiranog filma sudjelovali učenici hrvatske osnovne škole Mate Balote, talijanske osnovne škole Edmondo De Amicis, kao i učenici osnovne škole Vincenzo e Diego De Castro iz Pirana koji su bili pobjednici na video natječaju Istrovenetskog Festivala 2019.

 

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum