Projekcija nagrađenih filmova 51. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija osam filmova koji su osvojili prvu, drugu i treću nagradu na 51. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Splitu na programu je u četvrtak, 20. veljače u 20 sati u klubu Pulske filmske tvornice.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu.

Okuplja autore, teoretičare, predstavnike filmskih organizacija i ostale zaljubljenike u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

51. Revija održana je u Splitu od 22. do 24. studenog, a u službenoj konkurenciji prikazano je 34 filma od prijavljenih 169. Ocjenjivački sud u sastavu redatelj i montažer Damir Čučić, filmolog dr. Nikica Gilić, redatelj i snimatelj Boris Poljak, redatelj animiranih filmova i predavač Veljko Popović te producentica i dugogodišnja voditeljica Kino saveza Hrvatske odnosno Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić-Škarica tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e dodijelio je ukupno osam nagrada i tri specijalna priznanja.

PRVA NAGRADA

Igor Jelinović: „Zoka i potočić“

Blank_filmski inkubator, Zagreb, igrani, 12′ 12”

DRUGA NAGRADA

Gildo Bavčević: „Split waltz 021_123“

PUNKT, Zagreb, eksperimentalni, 15′ 15”

Matea Kovač: „Osmijeh“

Akademija likovnih umjetnosti Zagreb i Zagreb film, Zagreb, animirani, 4′ 41”

Anita Čeko: „Jabuka, tri dvopeka, jogurt“

Kinoklub Zagreb, Zagreb, eksperimentalni, 8′ 20”

Vedran Šuvar: „Prijelaz“

Kinoklub Zagreb, Zagreb, eksperimentalni, 9′ 28”

TREĆA NAGRADA

Mladen Stanić: „Glava u balunu“

Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, dokumentarni, 12′ 20”

Iva Gavrilović: „In continuo“

Kinoklub Zagreb, Zagreb, eksperimentalni, 7′ 36”

Tomislav Šoban: „Dvorac“

PUNKT, Zagreb, eksperimentalni, 9′ 21”

Program traje 79 minuta, a moderirat će ga Marko Zdravković-Kunac. Ovaj program nastao je u partnerstvu sa Hrvatskim filmskim savezom. Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum