Queer momenti u Kinu Valli


Tijekom veljače u pulskom Kinu Valli održava se zanimljiv filmski ciklus pod nazivom „Queer momenti“, koji je ovog utorka (11. veljače) započeo singapurskim filmom „Demoni“.

Redatelj Daniel Hui bavi se odnosom mlade glumice i redatelja kazališne predstave, kojima zajednički rad na predstavi potiče oslobađanje potisnutih osobnih demona. Riječ je o niskobudžetnom filmu koji nadahnuto zaobilazi produkcijska ograničenja, čak je i snimljen u danas arhaičnom formatu slike 4 :3 što mi daje dodatnu dozu egzotike. Narativna struktura obiluje nadrealnim i fizički nemogućim obratima čime se film približava lynchovskom univerzumu, dok je atmosfera iščekivanja i neugode izvedena vrlo dojmljivim stilskim postupcima.

Sljedeća je na rasporedu iranska drama „Teheran, grad ljubavi“ (redatelj Ali Jaberansari), koja se prikazuje 18. veljače, a tjedan kasnije prikazuje se španjolski film „Ne želim ljubav“ (redatelj Luis Minarro). Ciklus završava 3. ožujka dokumentarnim filmom „Lemebel“ (redateljica Joanna Reposi Garibaldi), o istoimenom čileanskom piscu i suvremenom umjetniku koji se naročito istaknuo svojim djelovanjem tijekom razdoblja Pinochetove diktature.

 

E. L.

Leave a Reply


4 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum