Toma Zidić Autor u gostima Pulske filmske tvornice

Autor u gostima Pulske filmske tvornice u četvrtak, 13 veljače bit će Toma Zidić, a on će s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice predstaviti pet svojih ostvarenja. Razgovor s autorom će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Filmski autor i pedagog, umjetnički voditelj Diversions International Short Film Festivala i pjesnik Toma Zidić, Puljanima je poznat kao jedan od voditelja Škole filma te Production in-a u Pulskoj filmskoj tvornici. Upravo se vratio sa portugalskih Azora gdje je mjesec dana proveo snimajući ljude, običaje i male lokalne sitnice za novi dokumentarni film koji se bavi unutarnjim odnosom čovjeka i prirode.

Toma je rođen u Zagrebu 1988. godine. Filmom se počinje baviti 2005. godine u Kinoklubu Zagreb. Radio kao direktor fotografije, asistent kamere, režije i produkcije na nizu domaćih i međunarodnih filmskih i televizijskih projekata. Autor je desetak kratkometražnih filmova i spotova i dvije kazališne predstave. Polaznik je desetak radionica i talent campusa u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2012. vodi i mentorira djecu i mlade na filmskim i dramskim radionicama na brojnim lokacijama u Hrvatskoj i inozemstvu i u tome dan danas najviše uživa. 2014. u Svetom Ivanu Zelini osniva Diversions International Short Film Festival. Piše poeziju, fotografira, radi videe za kazalište te posvećuje vrijeme radu s mladima te unaprjeđivanju filmske i medijske pismenosti. Član je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela i Kinokluba Zagreb.

Raspored programa:

„Carousel“, kratki igrani film, 2011., 14’54’’

„Reflections“, kratki eksperimentalni film, 2015., 9’11’’

„Gonič“, kratki eksperimentalni film, 2016., 10’21’’

„Virtualno predavanje MMXVI“, kratki eksperimentalni film, 2016., 8’30”

„Ovog jutra, muzički spot za pjesmu Nikše Marinovića“, 2018., 4’42”, (u ko-režiji s Doroteom Cerin)

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum