Branka Benčić predstavlja FILMOVE VLADE KRISTLA U PARIZU

Filmski program “Vlado Kristl: The End of Order” kustosice Branke Benčić iz Pule bit će predstavljen u Auditoriumu Goethe Instituta u Parizu u ponedjeljak 2. ožujka. Riječ je predstavljanju izbora filmskih radova Vlade Kristla, koji se realizira kao popratni program uz zatvaranje izložbe “Vlado Kristl: Madeleine, Madeleine”, koja je u Parizu bila postavljena od 14. do 29. veljače u Galerie Cité internationale des Arts.

Cijeli je program realiziran u okviru kulturnog i umjetničkog programa kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU, a ovo je prvi put da se u Francuskoj predstavlja slikar, pjesnik i filmaš Vlado Kristl (1932. – 2004.), jedan od najznačajnijih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća.

Program predstavljanja Vlade Kristla u Parizu organizirali su AMCA-Paris, Društvo bivših studenata hrvatskih sveučilišta (Francuska) i novigradski Muzej Lapidarium. Program uključuje radove nastale u Hrvatskoj i njemačku produkciju – od animiranog filma “Don Kihot”, preko “Generala” i “Arme Leute”, te “Madleine, Madleine”, “Sekundenfilme”, do posljednjeg video rada “Kongres beskućnika” (2003), nastalog u koautorstvu s Carole Reigner i Jonannom Pauline Maier.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum