Produljen rok za rezidencije na In/visible Cities festival + Digital Contaminations

rok: 17.04.2020

In\Visible Cities Festival_Digital Contaminations i organizacija Quarantasettezeroquattro te partneri Pim Off i udruga Metamedij – festival Media Mediterranea pozivaju individualne umjetnike, umjetničke skupine, kolektive i produkcijske studije zainteresirane za sudjelovanje na festivalu da prijave svoje multimedijske radove: predstave, live performanse ili instalacije.

Rok za prijavu je zbog pandemije koronavirusa produljen do 17. travnja 2020.

Odabrat će se prijavljeni individualni umjetnici/umjetničke skupine/kolektivi koji predlažu multimedijski projekt, instalaciju ili performans. Prijavljeni rad mora istraživati odnos različitih medija i jezika, razvijajući projekte utemeljene na live performansu, video mappingu, fotografijama, zvukovima, tekstu i njihovoj interaktivnosti. Posebna pozornost treba biti na novim jezicima koji se razvijaju online putem društvenih mreža i novih tehnologija utemeljenih na IT-ju, virtualnoj stvarnosti, odnosu čovjek-stroj i robotici.

Na prijavu potičemo i site-specific projekte u neizložbenim prostorima, posebice napuštene komercijalne lokacije, prazne trgovine ili trgovine otvorene javnosti, male trgove ili dvorišta. Radovi trebaju istraživati odnose između performera, multimedijskih jezika i urbanih prostora. Moguće je prezentirati i projekte koji uključuju – u kreativnoj fazi ili tijekom izvedbe – aktivnu participaciju građana/javnosti.

2020 izdanje In/visible Cities – Digital Contaminations predlaže dva tematska fokusa:

  1. “Borderline identity”

Umjetnici koji odgovaraju ovom tematskom fokusu razvijaju originalne refleksije o odnosu koncepata identiteta i granica, kao što su:

_koegzistencija između populacija različitih jezika, kultura i tradicija, sposobne da kulturološki i ekonomski granični teritorij čine snažnim, ali i nestabilnim

_pitanje identiteta na granici Italije, Slovenije i Hrvatske, simbolički smještajući kontaminaciju identiteta u središte umjetničkog istraživanja

_tema “granica” primijenjena na koncept identiteta, usmjerena na istraživanje ne samo pitanja etničko-nacionalnih identiteta, nego i na pitanja rodnih identiteta (uvjeta za žene) i generacijskih identiteta.

  1. “Ecosystems”

Umjetnike pozivamo da se bave sljedećim temama:

_zaštita okoliša

_odnos između prostora (prirodni, urbani) i ljudskih društava

_odnos između stvarnih i virtualnih prostora.

Poziv je otvoren multimedijskim umjetnicima i kreativnim osobama svih disciplina i nacionalnosti, bilo da žive u Italiji ili izvan nje. Sudjelovanje umjetničkih skupina je dopušteno. Minimalna dob sudionika je devetnaest godina do početka festivala.

Više informacija pronađite na službenim stranicama udruge Metamedij.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum