Digitalna filmska karantena: „Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji“ na streamingu Pulske filmske tvornice

Ovoga četvrtka, 12. ožujka u 20 sati zbog pandemije COVID-19 virusa program kluba Pulske filmske tvornice se nastavlja bez javnog okupljanja. Digitalna filmska karantena  je novi koncept  kluba koji omogućuje projekcije, moderacije i rasprave oko filmova aktualnih tema putem interneta i interakcije na društvenim mrežama.

Nagrađivani animirani i found footage film redatelja Dalibora Barića “Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji” biti će dostupan za streaming na FacebookLive-u od 20 do 21 sat. Uz moderiratora Igor Zenzerovića koji će sudionike uvesti u film, a zatim voditi online raspravu, organizirat će se i uvodno predavanje o zaštitnim i sigurnosnim mjerama za vrijeme pandemije. Digitalna publika će moći interaktivno sudjelovati tokom i nakon 21 sata i postavljati pitanja putem tekstualnih i video poruka, a pitanja i odgovori će biti vidljivi putem streama na Facebooku Pulske filmske tvornice.

„Tajanstvena Fondacija financira rad Instituta za istraživanje parapsiholoških fenomena i mentalnih filmova. Fondacija koristi agente s induciranim, sintetičkim identitetom, a taj proces privremeno potpuno suzbija izvornu osobnost agenta. Izvjestitelj Isidor Dukas dolazi u Institut i suočava se s jednim od testnih subjekata. Nešto što je trebala biti rutinska kontrola pretvara se u labirint bez kraja“, piše u opisu filma.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum