Razgovor o kuriranju zvuka u zagrebačkoj Galeriji Nova

Razgovor o kuriranju zvuka koji će biti posvećen prevođenju zvuka u galerijske i druge fizičke prostore te njihovom suživotu s vizualnim bit će održan u Galeriji Nova u Zagrebu, 13. ožujka, u 19 sati. Sudjeluju: Evelina Turković, Tereza Teklić, Natasha Kadin. Moderacija i koncept: Martina Kontošić.

O postojećim mogućnostima i prostorima produkcije i prezentacije zvučnih eksperimenata govorit će kustosice i kulturne radnice koje su svojim individualnim, ali i nastojanjima kroz kolektivno djelovanje, značajno doprinijele oprostorenju umjetnosti zvuka – Natasha Kadin, Tereza Teklić i Evelina Turković. Razgovor se odvija u okviru programa Galerije Nova i projekta kustosice Martine Kontošić Supostojanje: Prostori zvuka koji će se u ovoj godini realizirati kroz više produkcijskih i diskurzivnih događanja. Istražujući ulogu umjetnosti i kulture kroz kontekstualizaciju iskustava u području umjetnosti zvuka, nastojat ćemo kreirati prostor suradnje izmičući se nametljivoj logici kompetitivnosti suvremenog društva.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum