Istarsko narodno kazalište: VREMENSKA KAPSULA U DOBA KORONAVIRUSA

“The Coronavirus Time Capsule” projekt je koji će omogućiti tinejdžerima iz cijeloga svijeta da se izraze o trenutnoj situaciji. Svakoga tjedna snimit će se kratki video na zadane teme, a na kraju će se svaki taj kratki video (15 sekundi) uobličiti u jedan duži, pravu video vremensku kapsulu, koja će budućim generacijama prikazati kako su današnji tinejdžeri proživljavali trenutno stanje svjetske pandemije.

Na poziv britanske kazališne družine mladih Company Three (autori predstave “Brainstorm” čiju je hrvatsku inačicu “Oluja u glavi” Dramski studio premijerno izveo prošle godine), grupa članova Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta, koje vodi Aleksandar Bančić, priključila se ovom međunarodnom projektu.

„Ovo je prilika da s našim dramcima ostanemo u kontaktu, da im omogućimo kreativan ispušni ventil i zajednički stvorimo djelo koje će izraziti što to znači biti tinejdžer tijekom pandemije. Podijelit ćemo vremensku kapsulu online na našem Youtube kanalu, Instagram i Facebook profilima Istarskog narodnog kazališta i Dramskoga studija te na Internet stranicama naših suradnika Company Three.

Izvor

Leave a Reply


− 4 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum