Kotač TV – tri nove platforme: Corona Room, Stage Up! i Nezavisni Film

Klub Kotač je nekomercijalni klub osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja već postojećoj EduSplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Smješten je u prizemlju Društvenog centra Karlo Rojc u Puli. Kotač je zamišljen kao polivalentni i multimedijalni prostor za proizvodnju kulture, kulturnih i edukativnih programa, projekata i suradnje.

„Zbog pandemije koja je snašla cijeli svijet, prvo što je ukinuto su bili javni događaji, stoga je i Klub Kotač bio primoran privremeno zatvoriti svoja vrata za javnost. To ekipu iz Udruge Seasplash nije obeshrabrilo te je zakotrljala svoje kreativne kotačiće i tako je nastala Kotač TV – streaming platforma za razvoj nezavisne alternativne scene i njene nove platforme: Corona Room, Stage Up! i Nezavisni Film“, javljaju iz Kotača.

„Corona Room koji ugošćuje kreativce, glazbenike, producente, selektore i DJ-e svih žanrova kako bi svi i dalje mogli uživati u dobroj glazbi u trenutku kada smo svi primorani boraviti u svojim domovima. Dosadašnjih 16. izdanja Corona Rooma je privuklo mnogo gledatelja, a njihove reakcije su također bile samo pozitivne. Do sada su nas svojim DJ setovima zabavljali: Nesho, Too Faar, DJ Uro, Bebetto, Rasta Altitude, Algoriddim, Tehnokjeller, 207, Make, Arboretum Kolektiv, Nick Radošev & Millah, Tech Rule, Julie Roots Daughters, Dejan Milićević, Master Margherita, Kumpari Crew i Disrupted Project s live actom“, kažu oni.

Stage Up! je namijenjen bendovima, duetima, glazbenicima, kantautorima alternativne glazbe svih žanrova koji izvode isključivo autorsku glazbu. Nezavisni Film nastao je u suradnji s pulskim filmskim snimateljem Goranom Legovićem, koji je ujedno i voditelj programa. Ova platforma je početak novih komunikacija, posebno za nezavisni film, kako bi putem streama pokazali široj javnosti filmove i kroz razgovore s voditeljem predstavili autore igranih i dokumentarnih filmova koji će biti objavljeni.

Svi zainteresirani koji se žele predstaviti i nastupati mogu to učiniti ispunjenjem formulara na www.kotac.eu. Zainteresirani svoje uratke dugačke između 30 minuta i 3 sata za Coronu Room, najbolji spot i/ili snimku najboljeg koncerta/performansa dugačke od 3 do 120 minuta za Stage Up! te filmove do 180 minuta za Nezavisni Film u formatima .MOV, .MP4, .MPEG4, .AVI mogu dostaviti putem WeTransfera, DropBoxa ili Google Drivea, a preporučena veličina videa je 1280x720px.

„Možete nas pratiti putem našeg web sjedišta www.kotac.eu, našeg YouTube kanala, našeg podcast kanala Anchor.fm, Twitch platforme te naše Facebook stranice na kojima će biti streamani svi zaprimljeni sadržaji. Budi i ti dio novog pokreta i priključi se sa svojom glazbom, svojom selekcijom i svojim filmom platformi Kotač TV“, poručuju iz Kotača.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum