Natječaj za online izložbu „COVID-19“ Bash ART-a

rok: 20.04.2020

Umjetnici stoljećima odgovaraju na aktualne svjetske tematike, političke, ekonomske, gospodarstvene, a Bash ART ovim putem poziva generacije vizualnih umjetnika da odgovore na koji način doživljavaju najaktualniju tematiku današnjice – COVID-19.

Natječajem se pozivaju svi vizualni umjetnici i oni koji se tako osjećaju, polaznici umjetnički orijentiranih srednjih škola, likovnih akademija, akademski umjetnici i sve osobe aktivne na području vizualnih umjetnosti svih godišta da pošalju kvalitetne fotografije radova u digitalnom formatu aktualne tematike COVID-19 u svim likovnim tehnikama (fotografija, novi mediji, film, crtež, slika, grafika, instalacija, skulptura …).

Broj radova po osobi nije ograničen.

Rok za slanje je 20.4.2020.

Iza imena Bash ART nalazi se nezavisni kustoski duo kojeg čine Ivona Pavković i Nikolina Zanetti i ideja o formiranju alternativne izlagačke platforme za afirmaciju i diseminaciju suvremene umjetnosti i umjetničkih praksi. „Nezavisnost vidimo kao svoju snagu, a organiziranjem izložbi van javnih i etabliranih ustanova i kulturno oživljavajući prostore koji prvenstveno nisu izložbeni ističe se bash art i upotrebljava njena moć skretanja pažnje na važne teme iz prošlosti, sadašnjosti i  ljudska iskustva uopće“, poručuju iz Bash ART-a.

Izvor

Leave a Reply


− 3 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum