ANIMAFEST INSIGHTS: EKSKLUZIVNA ONLINE PREMIJERA NAGRAĐIVANIH „BICIKLISTA“ VELJKA POPOVIĆA

Komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada, „Biciklisti“ Veljka Popovića sljedeća je poslastica na meniju bogatog Animafestovog online projekta – Animafest Insights. „Biciklisti“ su biser domaće animacije i posveta legendarnom Vasku Lipovcu, ikoni splitske umjetničke scene koji je nadaleko prepoznatljiv po svojim skulpturama jedinstvenih oblika i boja.

Film je to i neobične estetike koji šarmantno osvaja nizanjem raskošnih erotskih asocijaca i vibrantnim koloritom što mu je donijelo nagradu za Najbolji hrvatski film na Animafestu 2018. godine, ali i druga priznanja na prestižnim festivalima kao što su oni u Annecyju i Hirošimi. Gledatelji će u sklopu Animafest Insights projekta po prvi puta besplatno u trajanju od sedam dana moći online vidjeti ovaj animirani film Veljka Popovića, ali i uživati u razgovoru kojeg je s autorom vodio umjetnički ravnatelj Animafesta Zagreb, Daniel Šuljić.

Do sada su u projektu Animafest Insights prikazani intervjui i filmovi Eve Cvijanović (Ježeva kuća), Alice Guimarães i Mónice Santos (Amelia & Duarte), Alice Saey (Mark Lotterman – Happy) i Tomeka Popakula (Acid Rain), a cjelokupni sadržaj je svim gledateljima dostupan na poveznici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum