Izložba „Ako baš ne treba ime, možda i ne bih“ Pere Šćulca u galeriji HUIU

Izložba „Ako baš ne treba ime, možda i ne bih“ Pere Šćulca bit će otvorena u četvrtak, 28. u 20 sati u pulskoj galeriji HUIU.

„Radovi u kojima se isprepliću arhitekturalni modeli, crtež i skulptura uz miješanje osjetljivih materijala, poput papira i platna, s grubim građevinskim materijalima, rezultat su procesa inspiriranog promatranjem života u gradu u kojemu su građani naučili živjeti uz prazne prostore –  prazne kuće, zgrade, tvrđave i cijela područja. Razmjer neiskorištenosti takvih prostora za mali grad poput Pule je kolosalan. Takav je i potencijal tih praznina. Neiskorištenost tih prostora inspirativna je za individualne i kolektivne scenarije“, piše autor u opisu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum