Laboratorij Gajnice – Poziv mladim umjetnicima i umjetnicama

rok: 22.05.2020

Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru o participacijskoj umjetnosti i umjetnosti u zajednici koji će se održati u drugoj polovici lipnja ove godine u Zagrebu. Uz voditeljicu programa, povjesničarku umjetnosti Mašu Štrbac, na seminaru će gostovati arhitekti Kristina Careva i Rene Lisac, voditelji projekta Akupunktura grada (2009-danas) – zajedno će predstaviti mogućnosti participativnog rada u javnom prostoru. Odabrani će se umjetnici-ce i/ili umjetnički timovi uz potporu i posredovanje voditeljice programa povezati s lokalnim stanovništvom u Gajnicama i Gornjem Stenjevcu, dvama naseljima u najzapadnijoj gradskoj četvrti Podsused-Vrapče – s njima će raditi na osmišljavanju i pripremi umjetničkog rada koji će biti izveden krajem godine u javnom prostoru u naselju. Tema rada proizaći će iz zajedničkih susreta umjetnika-ca s građanstvom. Osigurana su sredstva za produkciju rada/ova u iznosu do 6.000 kuna.

Na seminar se može prijaviti individualno ili u grupi. Potičemo na prijavu umjetnike-ce koji žive u zapadnom dijelu Zagreba ali i one koji su u Zagreb doselili iz drugih sredina, odnosno iz drugih mjesta ili gradova u Hrvatskoj. Mogu se prijaviti umjetnici-ce iz različitih disciplina, studenti-ce kao i mladi profesionalci-ke iz područja vizualnih umjetnosti, multimedije, scenskih i izvedbenih umjetnosti, arhitekture, dizajna te primijenjenih umjetnosti. Podržavamo prijavu interdisciplinarnih timova koji mogu uključivati članove-ice iz drugih disciplina i područja (humanističke, prirodne i društvene znanosti).

Rok za prijavu je, uslijed privremene stanke u travnju, produljen do petka, 22. svibnja 2020.

Prijavljuje se putem online prijavnice u kojoj pored osnovnih podataka o prijavitelju-ici (dob, obrazovanje, radno iskustvo) treba navesti razloge za prijavu (tzv motivacijsko pismo). Ono će biti važan kriterij pri odabiru polaznika-ca za seminar. Na seminaru su nakon prvog kruga prijava slobodna još četiri mjesta.

Seminar će se održati u drugoj polovici lipnja ove godine – točan termin bit će određen sukladno razvoju epidemiološke situacije, o čemu ćemo obavijestiti na stranicama programa. Razmatramo mogućnost da seminar radi zdravstvene sigurnosti održimo na otvorenom.

Eventualna pitanja u vezi Poziva mogu se uputiti na adresu ured@otvorenilikovnipogon.org ili telefon  097 643 9713 (Maša Štrbac). Prijavljeni-e će o rezultatima biti obaviješteni mejlom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum