Proradilo Kino Valli

Konačno smo dočekali i otvaranje pulskog Kina Valli, što će očito razveseliti prave filmofile, one kojima televizijski ekrani i zasloni računala ipak nisu dovoljni.

A osim same činjenice da je kino proradilo, prilično veseli i kvalitetan program koji nas očekuje do početka lipnja. Od jučer (21. svibnja) može se pogledati „Emma”, još jedna kostimirana drama prema romanu slavne spisateljice Jane Austen, kao i rumunjski film „Zviždači”. Cijenjeni rumunjski redatelj Corneliu Porumboiu u svojem novom filmu otplivao je u žanrovske vode, a priča se bavi policajcem uvučenim u dvostruku igru i vezu s fatalnom ženom. Osim „Zviždača”, svakako preporučujemo i talijanski film „Sitne ribe” (redatelj Claudio Giovannesi) koji se bavi tinejdežerskim bandama u Napulju uključenim u mafijaške sukobe, a nagrađen je Srebrnim medvjedom za scenarij na lanjskom Berlinaleu. Naravno, zaštitne mjere u kinu (dezinficiranje površina, razmak između sjedala i slično) i dalje ostaju na snazi.

 

E. L.

Leave a Reply


6 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum