U virtualnom prostoru MMC galerije Grada Umaga izlažu Roberta Weissman Nagy, Đani Celija i Ivan Balažević

MMC galerija Grada Umaga ima novi virtualni prostor u kojemu je odlučila predstaviti troje autora koji su tijekom prethodne godine u prostoru galerije imali fizičke izložbe. Namjera je podsjetiti posjetitelje na održane izložbe i svakako omogućiti svima onima koji nisu bili u mogućnosti posjetiti izložbe za vrijeme njihova trajanja da to sada učine. U prostoru izlažu domaći umjetnici Roberta Weissman Nagy, Đani Celija i Ivan Balažević.

U MMC galeriji Grada Umaga pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy se za vrijeme trajanja fizičke izložbe predstavila site-specific instalacijom naziva „There is no There“ i video radom „Space with no surface“. U virtualnoj galeriji predstavljene su fotografije njenih objekata i foto isječci video rada. Također je naveden i link na kojemu se može pogledati Robertin video rad. Umjetnica materijalizira ideje kojima pokušava ne samo upozoriti već i popraviti, oplemeniti svijet oko sebe.

Ivan Balažević, umjetnik iz Novog Vinodolskog, predstavlja se svojim radovima iz ciklusa “Čudo u Umagu”, akrilima nastalim u periodu od 2017. godine. Različite mediteranske pobude kao što su mediteranska flora povodi su slikarskih elaboracija koje u svom likovnom sadržaju kombiniraju grafizme, izdužene vrpčaste površine i veće obojane plohe s dominantnim udjelima žute, plave i zelene.

Pulski fotograf Đani Celija predstavlja se ciklusom crno-bijelih fotografija “Prorezi”. Riječ je o režiranoj fotografiji koja je realizirana na izvoran, poetski način koji su sebi sadrži estetske mogućnosti sveobuhvatno životnog.

Roberta Weissman Nagy rođena je u Puli gdje završava Srednju umjetničku školu. Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Beogradu, na Odsjeku za kiparstvo i likovnu pedagogiju, u klasi prof. Jovana Kratohwilla 1988. godine. Kiparstvo je specijalizirala u području skulpture u metalu. Uz iznimno aktivnu umjetničku praksu, bavi se i pedagoškim radom. Za svoj je stručni rad višestruko nagrađivana. Izlagala je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i svijetu. Članica je HDLU-a Istre.

Đani Celija rođen je u Puli 1977. Fotografijom se počinje baviti 1990. Diplomirao je 1998. na ISFAV-u (Istituto di Fotografia e Arti Visive) u Padovi, (Italija). Specijalizirao se u still life i industrijskoj fotografiji. Do danas je imao 20 samostalnih izložbi, a skupno je izlagao u Italiji, Austriji, Sloveniji, Francuskoj i Mađarskoj. Član je ULUPUH-a i HDLU-a Istre. Živi i stvara u Puli.

Ivan Balažević, rođen je u Tavankutu kod Subotice. Maturirao 1968. na GTŠC-u u Subotici – odjel arhitektura.Diplomirao 1972. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Marijana Detonija. Od 1985. u statusu je slobodnog umjetnika. Član je HZSU-a, HDLUR-a, ULUPUH-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum