Američki klasici u Kinu Valli

Tijekom lipnja u pulskom Kinu Valli prikazivati će se novi program pod nazivom Filmovi za sva vremena, u kojemu se nalaze neki bezvremenski filmovi, kako i sam naziv sugerira.

Ovaj mjesec biti će u znaku klasika američke kinematografije, a program 10. lipnja započinje kultnom „Francuskom vezom” (1971), redatelja Williama Friedkina i s Geneom Hackmanom u znamenitoj ulozi policajca koji je opčinjen potragom za glavnim dilerom (Fernando Rey). Nakon toga slijedi genijalni noir „Noć lovca” (1955), jedini film koji je režirao veliki britanski glumac Charles Laughton, s Robertom Mitchumom u ulozi šarmantnog psihopata, a tjedan kasnije prikazat će se znamenita Lumetova sudska drama „12 gnjevnih ljudi” (1957). Program završava kultnim noirom „Malteški sokol” (1941), redatelja Johna Hustona, koji je snimljen prema romanu Dashiella Hammetta s Humphreyjem Bogartom u glavnoj ulozi.

 

E. L.

Leave a Reply


+ 3 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum