Cirkuska predstava-kabare „Raširi svoja krila“ u kazalištu Dr. Inat u DC-u Rojc

Premijera cirkuske predstave-kabarea „Raširi svoja krila“ na programu je u utorak, 30. lipnja u 20 sati u kazalištu Dr. Inat u Društvenom centru Rojc.

Raširi svoja krila naziv je cirkuske predstave-kabarea u kojem glavne uloge tumače osobe s intelektualnim poteškoćama uz podršku 4 umjetnika suvremenog cirkusa. Režiju potpisuje Domagoj Šoić, a autor glazbe i izvedbe muzike uživo Marijan Jelenić.

Cilj ove predstave je osnaživanje osoba sa invaliditetom, upoznavanje ljudi sa problematikom ove populacije kroz umjetnost, senzibilizacija čitavog društva da prihvati različitosti. Podizanjem svijesti o mogućnostima osoba s intelektualnim poteškoćama u kreiranju kulturno – umjetničkog programa stvara se tolerantno okruženje u društvu. Okosnicu predstave čini šest osoba s intelektualnim poteškoćama koji su kroz dva i po mjeseca vježbali različite cirkuske vještine i uvježbavali točke koje će prezentirati. Fokus je na tome da cijelu predstavu izvedu osobe s invaliditetom, a da profesionalna podrška bude minimalna. Ova predstava zagovara i pripada inkluzivnim izvedbenim praksama u kazalištu.

U predstavi igraju: Emin Bašić, Jadranka Žinić Mijatović, Kristina Smiljanić, Neven Kresina, Nikola Mijatović, Milan Manić, Ornela Ujčić, Tomislav Bašić, Vladana Manić i Žarko Sinčić.

Predstava “Raširi svija krila” realizirana je u sklopu projekta GRAD(imo) ROJC kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin, Metamedij i Zelena Istra. Svrha projekta je  unapređenje modela upravljanja u DC-u Rojc

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum