Održana online pred-konferencija „Cultural Impact Now!“ u organizaciji Trans Europe Halles

Trans Europe Halles organizira konferenciju naziva „Cultural Impact Now!“ koja je zbog pandemije koronavirusa prebačena za lipanj sljedeće godine, no umjesto da u potpunosti otkažu već pripremljen program odlučili su održati posebnu pred-konferenciju online. Nekoliko se ključnih govornika i voditelja radionica okupilo 4. i 5. lipnja online koji su odlučili razmijeniti iskustva i probleme tekuće situacije.

Mijenja li ova kriza način na koji gledamo na kulturu, njezin utjecaj i njezinu ulogu u društvu? Na koji smo način redefinirali svoju poziciju umjetnika, kulturnih organizacija, kulturnih prostora i kako tome treba pristupiti u budućnosti? To su samo neka od pitanja na koje su govornici pokušali dati odgovore.

Program pred-konferencije bio je besplatan, a na stranicama TEH-a moguće je pronaći video snimke prva dva izlaganja na kojima su govorili Pier Luigi Sacco i Eleonora Belfiore te Michel Bauwens.

Na ovoj poveznici nalazi se popis referenci kojih su se govornici dotakli tijekom svojih izlaganja

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum