60. Annale – Poziv na likovnu radionicu za djecu i mlade

rok: 26.06.2020

Povodom 60. Annala Pučko otvoreno učilište Poreč organizira besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade.

„Ovogodišnjem Annalu pod nazivom “Lonely planet – putovanje u srce turizma” namjera je dodatno osnažiti ideju o važnosti kreativno osmišljenog kulturnog turizma. Polaznici radionice će, u skladu s temom, tijekom 6 dana biti upoznati s tehnikom kolaža te izraditi veliki kolaž od starih promotivnih turističkih materijala i postaviti instalaciju u foajeu kazališta Pučkog otvorenog učilišta Poreč“, navode organizatori.

U uvodnome dijelu radionice polaznici će kroz metodu razgovora doći do ideje o utjecaju turizma na krojenje identiteta prostora i ljudi. Porečki hoteli, kampovi itd. mali su inkubatori različitih vrsta materijala, a radionica će shodno tome biti mali filter papirnatog otpada te će se zajednički osmisliti i proizvesti veliki dvodimenzionalni kolaž. Konačno će kolaž biti postavljen na metalnu konstrukciju u foajeu kazališta. Radionica je predviđena za polaznike u dobi od 12 do 18 godina, a cilj je dvostruki: poticanje suradnje među generacijama i raznolikost u završnom radu.

Voditelj radionice je Valter Černeka, mag. art. Diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti – MOT. Živi i radi u Banjolama.

Kolaž će biti uvršten u katalog 60. Annala zajedno s imenima autora. 60. Annale održat će se  6. 8. – 13. 9. 2020.

trajanje radionice: 6 dana, 2 – 3 sata dnevno

vrijeme održavanja: 29. 6. – 4. 7. 2020.

dob polaznika: 12 – 18 godina

broj polaznika: najviše 20

cijena: besplatno

mjesto održavanja: učionice Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu e-pošte annale@poup.hr ili na broj mobitela 091 431 59 59 (od ponedjeljka do petka 8 – 15 sati) najkasnije do 26. 6. 2020.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum