POZIV NA PETODNEVNU LJETNU ŠKOLU UMJETNOSTI I AKTIVIZMA u LABINU

rok: 26.06.2020

Istarska kulturna agencija poziva sve zainteresirane umjetnike i aktiviste, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u programu Ljetne škole umjetnosti i aktivizma.

Škola je namijenjena umjetnicima i aktivistima iz Istre koji će tijekom boravka u Labinu raditi na metodama: kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa; povezivanja aktivizma i arta; mobiliziranja šire zajednice; stvaranja akcija i happeninga; propitivanja ne/uspjeha; stvaranja zajedničkih platformi; produciranja novih inicijativa.

Organizatori škole su IKA – Istarska kulturna agencija i Labin Art Express XXI, a suradnici u realizaciji škole su udruga Domino i Fond za druge kroz program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije.

Voditelji programa su Zvonimir Dobrovic, Bruno Isakovic, Nataša Rajković, Silvija Stipanov, uz gostujuće predavače iz Istre.

Prijave se šalju isključivo na e-mail adresu tina@lae.hr s naznakom “LJETNA ŠKOLA AKTIVIZMA”, najkasnije do 26. lipnja 2020., do 23:59. Prijave moraju sadržavati pismo motivacije i biografiju.

O ishodu natječaja prijavitelji će biti obaviješteni najkasnije do 7. srpnja 2020. godine.

Fond za druge, IKA – Istarska kulturna agencija i Labin Art Express XXI pokrivaju troškove smještaja i boravka u Labinu, trošak hrane za sudionike te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u Istri.

Izvor

Leave a Reply


9 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum