Predavanje o osnovama filmske režije u Klubu Pulske filmske tvornice

Predavanjem otvorenim za javnost Marka Zdravković-Kunca o osnovama filmske režije – filmskim izražajnim sredstvima u petak, 5. lipnja u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice nastavlja se 16. Škola filma namijenjena kreativcima svih uzrasta.

Dvanaest polaznika različite životne dobi (od 9 do 59 godina) prošli je vikend razvilo ideju za svoje filmove. Polaznici ovogodišnje besplatne Škole filma stvarat će svoje kratkometražna djela podijeljeni u dvije grupe namijenjene osnovnoškolcima te mladima i odraslim ljubiteljima filma.

Zainteresirani se još mogu uključiti u obje grupe 16. Škole filma ispunjavanjem prijavnice te obavezno navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

Slijedeći vikend polaznici će nakon predavanja o svim fazama i ulogama u stvaranju filma te osnovama predprodukcije pripremati tehničke i logističke preduvjete za snimanje.

Time završava prvi dio 16. Škole filma, a svi polaznici imati će svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, biti će spreman za drugi dio Škole – produkciju.

Drugi dio Škole počinje u petak 19. lipnja u 18 sati, a trajati će do četvrtka 9. srpnja. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača vodit će polaznike kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

Predavači 16. Škole filma su redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić. Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili broja mobitela 095 55 818 53.

Škola je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum