21. FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOG KAZALIŠTA SVETVINČENAT

Plesom i zajedništvom usprkos dobu neizvjesnosti

• Ovogodišnje, 21. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se od 24. do 26. srpnja.

„Proljetni mjeseci prolazili su u strepnji i brizi hoće li se Festival uopće moći održati, a ako i hoće u kojem će to biti obliku i kako se prilagoditi novonastaloj situaciji? Kako sa znatno smanjenim financijskim sredstvima organizirati Festival bez da mu narušimo kvalitetu te ne iznevjerimo umjetnike, publiku, posjetitelje i stanovnike Savičente? Unatoč i usprkos svim izazovima ovog vremena, dvadeset i prvo izdanje Festivala u ponešto izmijenjenom izdanju održat će se i ove godine“, navode organizatori.

Festival će otvoriti predstava „Prostor za revoluciju“ BITEF plesne kompanije iz Srbije, a tijekom tri festivalska dana na poznatim lokacijama – u Kaštelu Grimani te na gradskoj Placi publika će pratiti program umjetnika iz Belgije, Španjolske, Italije, Francuske i Hrvatske.

„Po prvi puta domaćoj će se publici predstaviti katalonska koreografkinja Roser López Espinosa s predstavom „Trama“, a u sklopu selekcije Top 20 Aerowaves umjetnika u posljednje dvije sezone gledati ćemo „Harleking“ autorskog dvojca Enrica & Ginevre, „Beat – I just wish to feel you“ belgijskog Dope kolektiva te duet za muškarca i dijete „Des gestes blancs“ Sylvaina Bouilleta i Luciena Reynesa. Na festivalu će se premijerno izvesti i predstava „Legenda o panici“ pulske autorice Aleksandre Mišić, a koja nastaje u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“, javljaju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum