Izložba fotografija “Linija života” Marka Krnjajića i Alena Špionjaka u HUIU galeriji

Izložba fotografija “Linija života” Marka Krnjajića i Alena Špionjaka bit će otvorena u četvrtak, 16. srpnja u 21 sat u pulskoj HUIU galeriji.

“Ideja za ovu izložbu je nastala kao derivat jednog većeg fotografskog projekta na kojem radim od prošle godine. Kako se u tom projektu bavim različitim aspektima morske obale tako otkrivam i da se moje kolege iz svog ugla i svoje vizure bave istom temom. Tako je prvo nastala suradnja sa Aleksejom Orelom sa izložbom „Fotografije iz budućnosti“ gdje je težište priče bilo na utjecaju masovnog turizma na ritam života grada. Na ovoj izložbi okosnica priče je baš ta linija koja odvaja more od kopna. Želimo prikazati tu jedinstvenu liniju koja svima nama život znači. Ta linija nije konstantna, pokreće se plimom, osekom i valovima. Obala je različita i puno nam govori o nama i našem odnosu prema prirodi, kako se prema njoj odnosimo i kako je mijenjamo, govori o našim navikama i načinu života. Gotovo apstraktni pristup u fotografiranju morske obale i izlaganja na ovaj način nudi posebnu vizuru te otvara mogućnost da svaki promatrač u tim fotografijama pronađe i neke skrivene poruke”, piše Marko Krnjajić i dodaje da su fotografije snimljene iz zraka Alenenove, a one na samoj obali mora njegove.

Program HUiU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije. Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, od ponedjeljka do petka, od 18 do 21 sat.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum