Konferencija “Izazovi galerija u razvoju publike“ u Svetim srcima

U okviru projekta Jačanje kapaciteta hrvatskih galerija za razvoj publike, Udruga za poticanje kreativnosti Atanor u partnerstvu s Istarskom kulturnom agencijom i Arheološkim muzejom Istre uz podršku Ministarstva kulture i Grada Pule organizira konferenciju “Izazovi galerija u razvoju publike”. Konferencija je dio programa manifestacije Reli po galerijama i namijenjena je galerijskim djelatnicima i kustosima.

Cilj konferencije je doprinijeti aktualnoj temi razvoja publike u kontekstu hrvatskih galerija te potaknuti sudionike na kreativan dijalog o metodama i strategijama njezine provedbe.

Program:

  • dr. sc. Željka Miklošević, Katedra za muzeologiju i upravljanje baštinom pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – predavanje „Uvod u teorije i prakse razvoja publike“
  • doc. mr. art. Darija Žmak Kunić, prodekanica za umjetničko-znanstvenu djelatnost Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci – prezentacija projekta “Participativni muzeji u zajednici”
  • Manuela Hrvatin, nacionalna koordinatorica za interpretaciju baštine međunarodne organizacije Interpret Europe – radionica “Storytelling kao alat u procesu razvoja publike”
  • panel rasprava “Što, tko i za koga? – ciljane skupine i inovativni modeli”.
  • “Primjeri dobre prakse” – galerije će iz vlastite prakse u formi kratkih studija slučaja istaknuti modele za uključivanje stručnjaka i šire publike na galerijsku scenu.
  • mr.sc. Anja Tomljenović – predstavljanje nacrta istraživanja koje će poslužiti za bolje razumijevanje potreba i navika galerijske publike te priručnik koji kontekstualizira temu razvoja publike i sažima najvažnije spoznaje, kako bi se galerijski djelatnici njime mogli dalje koristiti.

Umjetnički program – izložba:

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, tijekom konferencije se može pogledati gostujuća izložba zagrebačkog Etnografskog muzeja “O životinjama i ljudima”. Postav prikazuje ulogu životinja u ljudskim životima uz mnoštvo zanimljivosti i edukativnih elemenata. Ulazak na konferenciju i na izložbu je dopušten manjim kućnim ljubimcima.

Prijave na konferenciju su obavezne putem obrasca https://forms.gle/ZpJA5BbjkCNqDo9E7 najkasnije do 27. srpnja 2020. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Broj sudionika će biti ograničen u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Svi se sudionici pozivaju na poštivanje preporuka HZJZ-a: pojačanu osobnu higijenu i dezinfekciju ruku, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Izvor

Leave a Reply


− 6 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum