Ljeto u Dnevnom i koncerti u dvorištu Rojca: Let 3 i Daša 21

Ljeto u Dnevnom i koncerti u dvorištu Rojca nastavljau s programom koncertom pulskog benda Saša 21 i riječkog Leta 3 koji će svirati materijale s prva dva albuma u petak 10. srpnja. Prije koncerta u 20.30 sati u Dnevnom boravku će biti otvorena izložbe Sande Voloder “Pepé smokes cigarettes”.

Svakog utorka u programu Radio Rojca slušatelji mogu uživati u radijskoj emisiji “Tribe” koju uređuje i vodi pulski umjetnik Marko Vojnić. Program “Tribe” spaja različite glazbene žanrove u jedno ravnopravno pleme neovisno o ukusima. Pod utjecajem različitih žanrova glazbe i umjetnosti ovo je proizvod nenaoružane akcije protiv globalizacije ukusa te predstavlja slobodno djelovanje umjetnika iz različitih žanrova koje povezuje neovisan i beskompromisan stav autorske glazbe i DJ kulture.

“Tribe” se ponekad može konzumirati i audio – vizualno. Upravo takav “Tribe” dogodit će se ovog petka, 10. srpnja u unutarnjem dvorištu Rojca s početkom u 20.30 sati kada će umjetnica Sanda Voloder otvoriti svoju izložbu pod nazivom “Pepé smokes cigarettes”. U 21.30 slijedi koncert pulskog benda Saša 21, a u 22.30 i koncert riječkog benda LET 3. Tijekom večeri posjetitelji će moći užuvati i u DJ setu Foreigners Everywhere. Cjelovečernji program bit će popraćen live streamingom na Radio Rojcu.

Mlada umjetnica Sanda Voloder završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i radi s djecom s teškoćama u razvoju. Još za vrijeme školovanja Sanda otkriva strast prema dizajnu, arhitekturi i umjetnosti pa tako paralelno sa studijem odlazi na satove crtanja i slikanja pod mentorstvom akademskih slikara. Stečene vještine i znanja kombinira i svakodnevno ih koristi u radu s djecom. Sretna je kada se izgubi u crtanju, suhe pastele su joj najmilije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum