O FEMINIZMU NA LJETNOJ LITERARNOJ POZORNICI KLUBA-KNJIŽARE GIARDINI 2

Ciklus književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a  „Dvojka“ nastavlja se s feminističkim temama i autoricama iz nove Frakturine biblioteke.

U srijedu, 29. srpnja s početkom u 21 sat, Puležanka Jasna Jasna Žmak, autorica zbirke eseja „One stvari“, te Lana Pukanić autorica knjige „Tinejdžerke i drugi monstrumi“, razgovarat će o temama izostavljenim iz svakodnevnih razgovora koje se tiču feminizma, ženske seksualnosti, feminističke kritike kulture i svakodnevice te odnosa javne i privatne sfere pojedinca. Uvod u dinamičan, intrigantan i nadasve nesputan razgovor o nepravedno zapostavljenim temama u javnom diskursu priredit će Magdalena Vodopija.

Književna promocija nastala je povodom sudjelovanja Lane Pukanić na projektu ljetnog kina na otvorenom Kino Katarina.

Dinamičnim stilom i mnoštvom primjera Jasna Jasna Žmak u knjizi „One stvari“ progovara o ženskoj seksualnosti, tijelu, željama i društvenoj zapostavljenosti razgovora o onim stvarima. Knjiga „One stvari“ čitateljicu potiče da kroz autoričina iskustva i promišljanja razmisli o sebi, svome tijelu te o stvarima koje je navikla skrivati od svoje okoline pa čak i od sebe same.

Lana Pukanić, anglistkinja i književna komparatistkinja bila je jedna od urednica feminističkog portala MUF koji je djelovao od 2014. do 2018. godine. Od 2018. radi kao glavna urednica feminističkog portala Krilo. U zbirci eseja „Tinejdžerke i drugi monstrumi“ kroz povezivanje osobnog i političkog, publicistike i književnosti, ozbiljnog i zabavnog predstavlja nov i jedinstven glas na feminističkoj i književnoj sceni. „Tinejdžerke i drugi monstrumi“ zbir je analitičkih eseja o seksizmu u hrvatskom društvu, seksualnom radu i transfobiji s duhovitim i nadrealnim tekstovima u raznim žanrovima kao kviz, kolaž, putopis do parodijske poezije i eksperimentalne kratke priče.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum