Predstavljanje knjige o Franzu Leharu u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre

Predstavljanje knjige o Franzu Leharu bit će održano u petak, 3. srpnja 20 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre.

Knjiga autorica Lade Duraković i Marijane Kokanović Marković govori o Leharovoj pulskoj životnoj epizodi, o radu s Mornaričkim orkestrom, te donosi analizu njegovih djela pisanih u Puli. Urednica knjige kojom se obilježava 150. obljetnica rođenja istaknutog skladatelja je Katarina Marić.

Ovom prigodom publika će moći pogledati i izložbu te dokumentarni film koji su pripremile autorice knjige. Film donosi nepoznate detalje iz pulskog perioda umjetnikova života i rekonstrukciju njegovog kapelničkog angažmana, te nudi uvid u pojedine skladbe nastale u Puli, smještajući ih u kontekst sociokulturnog ozračja grada koncem 19. stoljeća. Bit će također izvedeno i nekoliko Leharovih skladbi pisanih u pulskom periodu.U glazbenom programu sudjelovat će Elda Krajcar Percan, Sofija Cingula, Marija Kuhar Šoša i Sandro Vešligaj.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum