Premijera omnibusa „ISTARSKE ŠTORIJE: NA ZAPADU“ u Kinu Valli

Pulska filmska tvornica premijerno prikazuje dokumentarni omnibus „Istraske štorije: Na zapadu“ u petak, 10. srpnja, u 18 sati u Kinu Valli. Filmovi koji čine taj novi omnibus su „Ombra della luce“ Dragane Sapanjoš, „Hejana heja“ Sande Letonja Marjanović i „Pluf!“ Elvisa Lenića. Dokumentarni omnibus „Istarske štorije: Na zapadu“ realiziran uz potporu Istarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Ulaz na projekciju je besplatan.

„Ombra della luce“

Režija i scenarij: Dragana Sapanjoš

Kamera i montaža: Dorotea Cerin

Trajanje: 17’52”

Priča o ženi koja živi na granici sa Italijom. U naporima da osigura egzistenciju obitelji ona radi malo s jedne malo sa druge strane granice. O kojim je granicama zaista riječ?

„Hejana heja“

Režija i scenarij: Sanda Letonja Marjanović

Kamera: Michele Bulešić

Montaža: Marko Zdravković-Kunac

Svjetski putnik, fotograf i šaman na svom imanju slavi prirodu i sa drugim pustolovima duha stvara Novu zemlju.

„Pluf!“

Režija i scenarij: Elvis Lenić

Kamera: Elvis Lenić

Montaža: Marko Zdravković-Kunac

Trajanje: 17’24”

Na kraju Limskog kanala održava se tradicionalno prvomajsko natjecanju u plufizmu, disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum