Udruga i Ekomuzej Kuća o batani: Okončan europski projekt CULTURECOVERY

Udruga i Ekomuzej Kuća o batani uspješno je okončala i drugi europski projekt, ovog puta financiran kroz program teritorijalne suradnje centralne Europe 2014-2020.

Projekt CULTURECOVERY započeo je 2017. godine s ciljem razvoja novih pristupa za inovativno očuvanje, obnovu i promociju nematerijalne kulturne baštine. Zemlje partneri bile su Hrvatska, Italija, Austrija, Mađarska, Poljska i Slovenija.

Kroz projekt je izrađena zajednička transnacionalna strategija za upravljanje ekomuzejima koji se djelomično ili u potpunosti posvećuju očuvanju nematerijalne kulturne baštine, održane su praktične obuke o konceptima upravljanja i očuvanja nematerijalne baštine, potencijalima kreativnih industrija i storytellinga u službi kulturnog turizma, izrađen je didaktički set koji je distribuiran na lokalnoj razini u osnovnim školama kao dio pilot projekta, te je izrađena mobilna aplikacija ”Batanina baštinska šetnja-Batana heritage walk” zamišljena kao pomorska šetnja Rovinjem kroz dvadeset točaka od interesa, te je nabavljena oprema za prezentaciju dijela aplikacije i u izložbenom prostoru Ekomuzeja.

Posebno je važno istaknuti potpisivanje sporazuma s Istarskom razvojnom turističkom agencijom-IRTA s ciljem zajedničkog nastupa u promociji nematerijalne kulturne baštine u kontekstu razvoja održivog turizma u Istri.

CULTURECOVERY projekt vrijedan je 1 545 854, 92 EUR od kojih je 151 955, 00 EUR pripalo Udruzi i Ekomuzeju ‘Kuća o batani-Casa della batana’ za razvoj navedenih aktivnosti.

Više o rezultatima pronađite na stranici projekta.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum