19. ARENA INTERNATIONAL 2020.: GALA KONCERT „Istarska glazbena riznica kroz povijest“

Gala koncert „Arena International“ koji se održava u Puli tradicionalno već 19. put na programu je u petak, 6. kolovoza s početkom u 20.30 sati u pulskom muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca.

Na glazbenim radionicama i koncertu gostuju prestižni muzičari iz renomiranih svjetskih teatara i glazbenih institucija poput milanske „Skale“ i ljubljanske Opere i baleta te uvaženi umjetnici i pedagozi s talijanskih Akademija iz Milana, Novare, Brescie, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih iz Passau-a i Regensburga, slovenskih iz Ljubljane i Maribora te hrvatskih iz Zagreba, Osijeka i Pule.

„Kao što naslov koncerta najavljuje bit će interpretirana glazba kompozitora vezanih uz našu zemlju Giuseppea Tartinija, Antonia Smaregliaja, Franza Lehara, Nella Milottija, Ive Tijardovića uz jednu „frišku“ kompoziciju tršćanskog skladatelja Andree Musizza. U veličanstvenom ambijentu muzejsko-galerijskog prostora Sveta Srca Arheološkog Muzeja Istre zvukovi violina, violončela, flauta, čembala i klavira odzvanjat će pod majstorskim rukama Maestra: Natalije Čabrunić Pfeifer, Danijela Zeljaka, Ivice Šoštariča, Edoarda Milanija, Andree Musizza, Marca Alesija i Tatiane Šverko uz muzikološki komentar Oriette Šverko. Koncert će se održati u skladu s preventivnim mjerama COVID-a 19 te je s toga poželjna rezervacija na telefonski broj 099 210 88 26“, napominju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum