Art Panoptikum XXII u GRADSKOJ RADIONICI

Javno predavanje Art Panoptikum s pregledom događanja iz svijeta vizualnih umjetnosti održat će se na otvorenom, u vrtnom prostoru pulske Gradske radionice u subotu, 8. kolovoza u 20.30 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Ove godine u Il museo di arte moderna e contemporanea di Trento e Rovereto prikazana je velika retrospektivna izložba američkog slikara, ilustratora i kipara Richarda Artshwagera čija su djela kritičari svrstavali u Minimalizam, Pop Art ili Konceptualnu umjetnost, o čemu će biti riječ u prvoj temi. Nakon toga slijedi prikaz rada indijske suvremene umjetnice Nalini Malani čija se izložba pod nazivom „No em Sents” upravo održava u Fundació Joan Miró u Barceloni. Iza toga bit će govora o izložbi kosovskog umjetnika s berlinskom adresom Petrita Halilaja i njegovoj novoj instalaciji u Palacio de Cristal koja pripada madridskom muzeju Reina Sofía. U sljedećoj temi predstavlja se cijenjena portugalska umjetnica Joana Vasconcelos koja je u Aarhus Kunstmuseum u Danskoj postavila veliku instalaciju pod nazivom „Valkyrie Rán”.

Dalje slijedi prikaz izložbe fotografija pod nazivom ‘Once Upon a Dream’ u Palazzo Grassi u Veneciji, egipatskog umjetnika Youssefa Nabila čiji rad obuhvaća fotografiju, film, slikarstvo i instalacije, a Museum für Kunst und Gewerbe u Hamburgu priredio je izložbu fotografija njemačke umjetnice i  profesorice na Karlsruhe University of Arts and Design pod nazivom “Reconsidering Photography: Underbrush” o čemu se govori u šestoj temi. Početkom kolovoza u Kemper Museum of Contemporary Art u Kansas Cityju otvorena je izložba “Tightrope” jednog od vodećih afričkih suvremenih umjetnika Eliasa Sime, a o njegovoj radu bit će riječ u ovoj temi. U seriji predstavljanja umjetničkih rezidencija bit će riječ o The International Studio & Curatorial Program (ISCP) u New Yorku kao vodećoj neprofitnoj ustanovi koja organizira rezidencije za umjetnike i kustose iz cijelog svijeta, a predavanje će završiti predstavljanjem njemačkog umjetnika Clemens Behra koji svoja prepoznatljiva geometrijski inspirirana djela osim na izložbama ostvaruje i na svjetskoj street art sceni.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se kao edukativna aktivnost zagovaračke platforme MI+.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum