Dani Grada Labina

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Labina, u nešto skromnijem obliku, obilježit će se raznim događajima te trajati od četvrtka 13. kolovoza do srijede, 19. kolovoza.

Prvi događaj ovog četvrtka s početkom u 20 sati u Narodnom muzeju Labin je otvorenje izložbe „Industrijska baština Siska – prošlost i sadašnjost“, a istu večer u 21 sat kraj Špine u Starom gradu održat će se vrhunski Jazz koncert Astrid Kuljanić i Mat Muntz Dua. Obzirom na epidemijske mjere, ograničen je broj posjetitelja koncerta te će kao i za koncert održan u mjesecu srpnju, od srijede biti dostupne  besplatne ulaznice u uredu Turističke zajednice u Starom gradu.

Petak, 14. kolovoza donosi nam dodjelu nagrada za najljepše okućnice i balkone Grada Labina, a svečanost će se ovoga puta održati kraj „Peškarije“ u Starom gradu, dok nam večernji sati donose otvorenje izložbe u Gradskoj galeriji naziva  „Labin i gosti“. Otvorenje je planirano za 20 sati.

U subotu, 15. kolovoza održat će se svečana sveta misa u Župnoj crkvi u Starom gradu, dok će u nedjelju od 10 sati na Trgu labinskih rudara, u blizini gradske tržnice, prolaznike zabaviti Gradski orkestar Labin.

Ponedjeljak, 17. kolovoza, ujedno i dan Grada Labina rezerviran je za najsvečaniji dio, održavanje svečane sjednice Gradskog vijeća s početkom u 10 sati, a ovogodišnje mjesto održavanje je Mala dvorana Sportskog centra Franko Mileta. U večernjim satima, na Titovom trgu održati će se koncert Gradskog orkestra s početkom u 20 sati.

Zadnji dan svečanog obilježavanja, srijeda, 19. kolovoza rezervirana je za koncert Klasičnog ljeta 2020.: Duo Pustički – Gilming u Malom kazalištu. Početak koncerta je u 21 sat.

Izvor

Leave a Reply


− 3 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum