Klub & knjižara Giardini 2: BORNA VUJČIĆ na terasi caffea „Dvojka“

Ciklus književnih događaja na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffèa „Dvojka“ nastavlja s promocijom koja slavi 20 godina kreativnosti, upornosti i izdržljivosti jednog od najosebujnijih festivala u regiji – Kazališta Ulysses. Nakon premijere na Brijunima, u srijedu, 12. kolovoza u 21 sat pulskoj publici predstavit će se knjiga „Od prvog čina: 20 godina kazališta Ulysses“ mladog dramaturga i pisca Borne Vujčića. Razgovor s Bornom Vujčićem o knjizi „Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses“ vodit će Magdalena Vodopija. Na promociji se očekuju posebni gosti.

Kada su 2001. godine Rade Šerbedžija i Borislav Vujčić osnovali Kazalište Ulysses, Borna Vujčić imao je sedam godina i toga je ljeta sa svojim roditeljima došao na otok. Dvadeset godina kasnije, taj ondašnji dječak, a današnji pisac napisao je svoju priču o Kazalištu Ulysses. Priču o predstavama koje je publika gledala i od dramama iza kulisa, o stvaranju u zahtjevnim otočnim uvjetima i predrasudama koje prati Ulysses, urnebesnim anegdotama, o ljubavima, rastancima, ponovnim susretima, prijateljstvima, pijanstvima, suzama i radostima jednog kazališta i njegovoj dvadesetogodišnjoj plovidbi.

Borna Vujčić autor je proznih, dramskih i scenarističkih radova što uključuje i dramu „Pečat“ izvedenu u produkciji kazališta Ulysses. Također je napisao roman „Nužno zlo“ o gimnazijskom mikrosvijetu i njegovim protagonistima koji je predstavljao na 21. Sajmu knjige u Istri. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu 2016. godine predstavljen je kao mlada nada hrvatske književnosti zajedno s Ružicom Aščić, Katjom Grcić, Ivom Tkalec, Zoranom Antičević, Ivanom Jozić i Valentom Pavlić.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum