Klub-knjižara Giardini 2 u „Dvojki“: predstavljanje „Topničkih dnevnika“ NENADA MARJANOVIĆA DR. FRICA

Program književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a „Dvojka“ nastavlja se s premijerom predstavljanjem naslova „Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone)“ Nenada Marijanovića dr. Frica i to u ponedjeljak, 3. kolovoza s početkom u 21 sat.

Predstavljanje će moderirati vrsna poznavateljica kulture i kulturnih strujanja, Paola Orlić koja će zapodjenut razgovor s dr. Fricom o njegovim intimnim zapisima koje je uobličio u britko i autoironično štivo.

„Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone)“ vjerojatno je prva i jedina knjiga u cijelosti napisana (bolje rečeno utipkana)  na mobitel. Pisana u periodu od 13. ožujka do 13. svibnja 2020. godine svojevrsni je intimni zapis autorovih razasutih misli ili zbir reminiscencija o događajima, institucijama i pojedincima iz prošlosti. Uvid u nijanse takvih misli potaknut je dubinskom introspekcijom u vrijeme karantene. Topničke dnevnike izdao je pulski izdavač dojmljivog imena Ujedinjeni nakladnici.

„Nenad Marjanović Dr. Fric svestrani je umjetnik poznat kao bivši basista punk sastava KUD Idijoti, pisac, satiričar, novinar portala Regional Express, autor i voditelj televizijske emisije Sistematski pregled. Ovo je treća knjiga Dr. Frica. Nakon „Vražje makine“ i knjige „Život s Idi(j)otima“ koja je doživjela regionalni uspjeh, uvjereni smo kako smo dobili još jednu publicističku uspješnicu“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum