SUPverzivni Zvuk #1 Benefit za urbane vrtove u DC-u Rojc

Prvo izdanje SUPverzivnog zvuka bit će održano u subotu, 8. kolovoza u 20 sati u Unutrašnjem dvorištu Društvenog centra Rojc.

„Ovaj format događaja je pokušaj spoja edukacije i zabave na način da kroz glazbu pokušamo dotaknuti tematike aktivizma i zajedništva, jer smatramo da je jedna od čari glazbe mogućnost doživljaja socijalne tematike na sentimentalnoj razini. Prvo izdanje serijala benefita posvećujemo inicijativi Zelene Istre “Urbani vrtovi”. Prikupljenim donacijama podržali bismo ovaj projekt trenutno financiran od strane članova inicijative. Večer će popratit Reggae zvukovi, oduvijek poznati kao znak otpora i glas naroda. DJ-evi i selektori večeri će biti: Boombar Dub, Foreigners Everywhere i RaFiki“, navode organizatori.

„U vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Građani, vlast, planeri, arhitekti… trebali bi zajedno razmisliti i pronaći nove načine kako koristiti zelene površine u gradovima. Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene ‘društvene zone’, jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost“, piše u opisu projekta urbanih vrtova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum