25. FILMSKA REVIJA MLADEŽI U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Pulska filmska tvornica u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four river film festivalom prikazat će pobjednike ovogodišnjih izdanja Festivala u dvije večeri. Prva će se večer održati u srijedu, 23. rujna, u Klubu Pulske filmske tvornice gdje će se prikazati pobjednici Filmske revije mladeži u četiri kategorije (animirani, dokumentarni, igrani i slobodni stil) te filmovi dobitnici nagrade grand prix, nagrade publike i nagrade žuta zastava. Druga će se večer održati 14. listopada o čemu će detaljne informacije biti objavljene prije samoga događaja. Svaka će večer trajati u prosjeku sat vremena i svi su filmovi kratkometražni.

„Filmska revija mladeži nacionalna je revija srednjoškolskog filma čiji su organizatori Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez, a održava se u Karlovcu. U sklopu Revije održava se i međunarodna inačica Four River Film Festival, namijenjen također srednjoškolskom filmu. Festivali se održavaju dug niz godina i kao takvi su postali sinonim za filmsko stvaranje srednjoškolaca. Ovo nije prva suradnja PFT-a s Revijom i FRFF-om, a svako ovakvo prikazivanje srednjoškolskih filmskih ostvarenja izvrsna je prilika za sve mlade zaljubljenike u film iz područja Pule i okolice da se upoznaju s kratkometražnim filmom i domaćim festivalima posvećenim mladima“, navode organizatori i napominju da je ulaz na projekciju besplatan.

Program večeri:

Glavne nagrade:

Grand prix: „The Quiet“ (10′, Australija)

Nagrada publike: „Brod u boci“ (16” 18”, Hrvatska)

Žuta zastava: „Between Doves“ (12′ 43”, Danska)

25. Filmska revija mladeži

Paula Petković: „S mamom u šetnji“ (animirani: 5′ 16”, Korčula)

Udruga Blank: „Veselica za kraj“ (dokumentarni: 10′ 38”, Zagreb)

Udruga Blank: „Prašina ispod kreveta“ (igrani: 12′ 10”, Zagreb)

Škola likovnih umjetnosti: „Slušaj očima“ (slobodni stil: 4′ 1”, Split)

Trajanje: 71 minuta

Kako bi bili u skladu s mjerama opreza vezanim za COVID19, a imajući na umu zatvoreni prostor i kvadraturu istog, organizatori programa ograničili su broj ljudi na 15. Stoga se svi zainteresirani mole da se e-mailom jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak. Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum